Site Redactor

Domnule Prim Ministru, Victor Ponta

Saptamana trecuta a fost publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor proiectul de HG privind strategia de privatizare a societatii C.F.R. Marfa.

Aceast proiect de act normativ a fost elaborat intr-o totala lipsa de transparenta, fara consultarea partenerilor sociali si fara sa aiba loc vreo intalnire pe aceasta tema nici la nivelul Ministerului Transporturilor, nici cu firma de consultanta care a elaborat strategia.

 

 

Mai mult decat atat, proiectul de hotarare este neclar in privinta unei componente majore din cadrul unui proces de privatizare a unei companii strategice pentru economia nationala si anume: transferul de personal. Este o grava omisiune care arata cat de mare este dezinteresul fata de soarta a 9000 de salariati, mai ales in conditiile in care politica de ocupare este declarata o prioritate pe care guvernul si-o asuma.

Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA, impreuna cu Federatia Mecanicilor de Locomotiva considera ca o societate de o asemenea inportanta strategica trebuie sa ramana sub controlul statului, iar un eventual proces de privatizare trebuie sa aiba loc doar dupa rentabilizarea societatii. Vanzarea integrala a actiunilor, ca si a activelor, asa cum prevede acest proiect de act normativ, depaseste cu mult conditiile impuse de forurile internationale.

In concluzie, Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA si Federatia Mecanicilor de Locomotiva va solicita, domnule Prim Ministru, ca acest act normativ sa nu fie promovat in procedura de urgenta, ci sa fie supus unei debateri publice serioase.

Bogdan Iuliu HOSSU

Presedinte CNS “Cartel ALFA”