Site Redactor

Federația Mecanicilor de Locomotivă consideră că decizia Ministerului Transporturilor de a privatiza SNTFM CFR Marfă SA este fundamental greșită și periclitează funcționarea și chiar existența operatorului național de transport feroviar de marfă. Este suspectă graba și lipsa de transparență cu care se încearcă vânzarea completă a acestei societăți.

FML a solicitat Ministerului Transporturilor și Infrastructurii retragerea proiectului de hotărâre de Guvern "pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă "C.F.R. Marfă" - S.A. şi a mandatului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru implementarea acesteia" de pe site-ul ministarului și de pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social și organizarea unei dezbateri publice privind oportunitatea privatizării CFR Marfă, la care să participe partenerii sociali, presa și reprezentanții societății civile, în conformitate cu prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională.

Ca urmare a acestei solicitări, ministerul a organizat dezbaterea publică solicitată în data de 25 septembrie, la ora 10.00 și a amânat ședința Comisiei de Dialog Social din data de 21 septembrie la care trebuia să se dezbată prioectul de act normativ amintit tot pe 25 septembrie.

{edocs}documents/PrivatizareSNTFM/20120919_152212_213196124_-1.pdf,100%,950{/edocs}