Site Redactor

COMUNICAT

Guvernul actual finalizeaza ce a început Traian Basescu în 1998:

România, colonie economica

Reprezentantii Blocului National Sindical (BNS) si cei ai CNS Cartel ALFA , confederatii reprezentative la nivel national, au participat în perioada 02-03 august 2012 la o serie de întâlniri cu reprezentanti ai Fondului Monetar International, ai Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene.

 În cadrul acestor întâlniri, CNS Cartel Alfa si BNS au sustinut urmatoarele:

1. În legatura cu asa-zisul management privat , am atras atentia asupra faptului ca managerii politici ai regimului Basescu-Boc au fost transferati si au cumparat bunavointa guvernului actual, în complicitate cu firmele de consultanta platite cu sute de mii de euro din bani publici.

2. Referitor la procesul de privatizare a unitatilor cu capital majoritar de stat, reprezentantii celor doua confederatii sindicale si-au exprimat opinia potrivit careia nici guvernele anterioare si nici cel actual nu au întreprins nimic pentru a veni în sprijinul societatilor cu probleme, respectiv cu pierderi. Singura masura avuta în vedere de decidentii politici a fost vânzarea pachetelor majoritare de actiuni ale societatilor cu profit, transformând astfel Româniaîntr-o colonie economica. Având în vedere faptul ca în perioada de criza vânzarea actiunilor companiilor profitabile se face la valori infime, simbolice, confederatiile sindicale au propus metoda privatizarii prin aport de capital (45-49%), concomitent cu delegarea atributiilor de administrare pe o perioada de maxim cinci ani, urmând ca vânzarea actiunilor ramase sa se faca treptat, pe un interval mai lung de timp.

3. În ceea ce priveste crearea de locuri de munca, reprezentantii celor doua confederatii sindicale au readus în discutie utilizarea fondurilor nerambursabile puse la dispozitie de Uniunea Europeana, ca o solutie decreare de locuri de munca usor si rapid de pus în practica, coroborata cu investirea fondurilor financiare rezultate din privatizarile anterioare precum si cu investirea fondurilor rezultate din aplicarea legii off-set-ului . În evaluarea partii sindicale, prinutilizarea resurselor mentionate ar putea fi create cel putin 200.000 de locuri de munca.

Guvernul României trebuie sa opreasca procesul de colonizare economica a României început de Traian Basescu în 1998 in complicitate cu cei care s-au perindat la Putere.

Având în vedere situatia economica si sociala foarte grava, solicitam Guvernului României sa apere si sa sustina cu prioritate interesul national în cursul negocierilor cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.