Site Redactor

COMUNICAT

Confederatia Nationala Sindicala „Cartel ALFA” constata ca Directia Nationala Anticoruptie a intreprins si intreprinde actiuni care, desi nu au temei legal, se concentreaza pe gasirea unor căi prin care patrimoniul UGSR sa fie transferat in proprietatea statului.

CNS „Cartel ALFA” considera ca doar asa se poate explica sustinerea vadita de care beneficiaza, in Ministerului Public, incercarea celor care se pretind continuatorii UGSR, in conditiile in care respectiva organizatie a primit personalitate juridica in 2010 si a demonstrat ca are o singura preocupare: patrimoniul sindical.

Mai mult, prin rezolutiile unor procurori ai DNA se acrediteaza ideea ca Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania, asa cum era ea organizata la finele lui 1989 nu s-a dizovat legal, iar Confederatiile sindicale, formate dupa 1990, care au primit personalitate juridica in cursul anului 1990 au preluat ilegal patrimoniul UGSR.

Confederatia Nationala Sindicala „Cartel ALFA” considera ca demersurile facute de Ministerul Public prin DNA si Ministerul de Justitie, au ca scop blocarea retrocedarii patrimoniului sindical catre confederatiile sindicale reprezentative, insusirea de catre stat a patrimoniului sindical si discreditarea miscarii sindicale, prin discreditarea liderilor sindicali.

Asa se explica mentinerea unor actiuni de cercetare prealabila, care privesc lideri de sindicat, actiuni plecate de la asa zise „sesizari din oficiu”, disjungerea unor dosare si alte masuri procedurale. Un mare semn de intrebare il aduce si faptul ca sesizarile formulate de CNS “Cartel ALFA” si adresate Procurorului General si Consiliului Superior al Magistraturii nu primesc nici un raspuns in timp ce actiunile celor ce se pretind continuatorii UGSR beneficiaza de un tratament si un raspuns promt si favorabil din partea procurorilor.