Site Redactor

Astăzi, la Ministerul Transporturilor, a avut loc o discuție cu participarea Ministrului Transporturilor și a directorilor companiilor feroviare.
S-au convenit urmatoarele:
1). Acordarea unei creșteri salariale în debutul anului 2022, egală cu indicele creșterii preturilor de consum ( estimarea fiind de 10%) în condițiile asigurării cadrului legislativ ( legea bugetului de stat și bugetele companiilor feroviare), acest lucru fiind o prima etapă în asigurarea resurselor financiare pentru aplicarea Statutului personalului feroviar;
2). Angajarea constantă a eforturilor comune pentru aplicarea următoarelor etape pentru aplicarea integrală a dispozițiilor Statutului personalului feroviar.
3). Totodată, am solicitat Ministrului Transporturilor și am obținut acordul pentru evitarea cercetării personalului implicat în acțiunea spontană de astăzi!






Comunicatul Ministerului Transporturilor:


COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 20.12.2021


Astăzi, 20 decembrie 2021, la sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, la solicitarea ministrului Sorin Grindeanu a avut loc întâlnirea cu reprezentanții federațiilor sindicale din calea ferată.

Discuțiile s-au concentrat pe problemele existente în domeniul feroviar dar și pe situația creată de protestul spontan al unor lucrători din calea ferată.
Părțile au convenit ca pentru perioada imediat următoare să se agreeze ca și soluție creșterea salariilor tarifare cu indicele de creștere a prețurilor de consum pentru anul 2022, în condițiile aprobării cadrului legal și financiar. Vorbim aici de Legea bugetului de stat și bugetele companiilor feroviare, ca o primă etapă în vederea aplicării Statutului personalului feroviar.
Totodată părțile s-au angajat să identifice constant soluții pentru aplicarea Statutului personalului feroviar, sens în care vor fi organizate întâlniri periodice cu privire la situația căii ferate.


BIROUL DE PRESĂ MTI