Site Redactor

Astăzi federațiile sindicale feroviare, respectiv, Federația Mecanicilor de Locomotivă, Federația Națională a Sindicatelor din Transporturi "Elcatel", Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Federația Automatizări Feroviare, Federația Națională Feroviară M/C și Federația Sindicatelor Ramurii Vagoane, s-au întâlnit cu Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc și cu secretarul de stat Dragoș Titea. La discuții au participat și conducerile Companiei Naționale CFR SA, SNTFM CFR Marfă SA și SNTFC CFR Călători SA.

IMG 1638 (2)

FML și-a axat discursul pe adresa înaintată ministerului ieri (vezi articolul: Probleme feroviare 2017), subliniind că principala problemă o reprezintă negocierile colective pentru noile contracte colective de muncă. FML a solicitat ministerului să găsească o soluție astfel încît, în bugetele de venituri și cheltuieli ale societăților să fie prevăzute sume suficiente pentru a face posibilă departajarea ierarhică a personalului societăților. FML a arătat că este inadmisibil ca jumătate din personalul feroviar al celor trei societăți și circa 80% din personalul IRLU să se afle la nivelul salariului minim pe economie.

Având în vedere faptul că problematica expusă este vastă, s-a stabilit ca, începînd de săptămâna viitoare să fie organizate întâlniri dedicate fiecărei societăți în parte. Următoarea întrevedere va avea loc luni 13 februarie și va analiza problemele SNTFM CFR Marfă.

 

Anexa minutei de ședință - problemele ridicate de sindicatele feroviare

Loading...

 

Minuta ședinței

Loading...

 

Comunicat de presă MT

Loading...