Site Redactor

        Conducerea FML s-a întâlnit ieri cu ministrul transporturilor, Ramona Mănescu. La întâlnire au participat și reprezentanți ai FNFMC și FNDF, precum și miniștrii secretari de stat Nicu Buică și Manuel Donescu.

        Au fost prezentate principalele probleme cu care se confruntă sistemul feroviar și salariații acestuia. S-a stabilt un calendar de întâlniri săptămânal dedicat fiecăriea dintre cele trei societăți feroviare (CN CFR, CFR Marfă, CFR Călători), la care să participe și conducerea societății puse în discuție.

        Ministrul transporturilor a promis că va face demersurile necesare pentru a se asigura în bugetele de venituri și cheltuieli în anul 2014 sumele necesare plății drepturilor salariale câștigate în instanțe, precum și pentru recuperarea unei părți din drepturile actualmente suspendate în contractele colective de muncă. De asemenea, ministerul urmează să facă demersurile necesare pentru revenirea la facilitățile de călătorie pe calea ferată ale salariaților așa cu au fost acestea în anul 2010. S-a stabilit și urgentarea discuțiilor pe marginea statutului personalului feroviar, astfel încât proiectul de lege să fie finalizat până în luna decembrie 2013. Minstrul transporturilor a promis că se va renunța și la reducerea programului de lucru cu o zi pe lună la CFR Călători.