Site Redactor

DSC02997Aproximativ 300 de persoane au pichetat din nou sediul Ministerului Finanțelor. Protestatarii și-au exprimat nemulțumirea față de nivelul scăzut al drepturilor salariale, lipsa facilităților de călătorie pe calea ferată, dezinteresul factorilor de decizie din minister față de sistemul feroviar, nealocarea fondurilor necesare întreținerii, reparării și modernizării infrastructurii feroviare, diminuarea continuă subvenției alocate către CFR Călători, concomitent cu diminuarea numărului de trenuri.

Sindicaliștii feroviari au cerut demisia ministrului finanțelor, Daniel Chițoiu, a Ministrului delegat pentru buget, Liviu Voinea, și a legendarului Gheorghe Gherghina, actualmente secretar de stat în minister, omul care de ani de zile taie sistematic din banii alocați sistemului feroviar.

O delegație a protestatarilor a purtat discuții cu Liviu Voinea, Gheorghe Gherghina, Nicu Buică, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și cu alți reprezentanți ai conducerii Ministerului Finanțelor și Ministerului Transporturilor. Au fost făcute promisiuni că la rectificarea bugetară se va încerca rezolvarea problemelor și că deocamdată, din punctul de vedere al Ministerului Finanțelor, nu există soluții.

Reprezentanții Ministerului Finanțelor au confirmat că sumele de bani destinate plăților compensatorii stabilite de Ordonanța 36/2013 nu sunt prevăzute în bugetul anului 2013 și că aceste plăți compensatorii s-ar putea face doar în anul 2014.

 

DSC02981    DSC02984