Site Redactor

mP1230053

 

Federația Mecanicilor de Locomotivă a pichetat de trei zile Ministerul Transporturilor, protestând, printre altele împotriva privatizării CFR Marfă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC02678 DSC02698

DSC02708

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Protestatarii au acuzat Ministerul Transporturilor pentru modul fundamental defectuos în care încearcă să privatizeze CFR Marfă în condițiile în care, în plin proces de privatizare, se modifică substanțial capitalul social al societății, pe de-o parte prin transferarea unei serii de active către alte două societăți din subordinea mininsterului, iar pe de altă parte prin ștergerea datoriilor către stat (circa 1.5 miliarde lei).

DSC02784

DSC02791DSC02793

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest lucru aruncă îndoieli ]ndreptățite asupra seriozității de care ar trebui să dea dovadă condicerea ministerului cu privire la procesul de privatizare. Lipsa totală de transparență manifestată în procesul de privatizare crează pe de o parte conflict social, iar pe de altă parte a îndepărtat orice investitior strategic, fapt pentru care solicităm ca Ministerul transporturilor să oprească procesul de privatizare.

 

 

DSC02816DSC02832

 DSC02848

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manifestanții și-au arătat nemulțumirea și față de: condițiile grele de muncă, înghețarea salariilor, nesolutionarea problemelor privind acordarea autorizatiilor de transport pe calea ferata in interes de serviciu si a permiselor de calatorie in interes personal, inexistenta unui dialog social la nivelul companiilor/societatilor de cale ferata,reducerea nejustificata a numarului de trenuri de calatori si inchiderea unor sectii de circulatie din cauza reducerii subventiei in mod nejustificat la CFR Calatori.

 

DSC02850

 DSC02867