Către: Publicaţia ZIUA NEWS

 

În atenţia:
Domnului Petre Niţeanu (redactor şef)
Domnului Bogdan Comaroni (redactor – şef adjunct)
Domnului Ion Teleanu (redactor)

 

 

Vă rugăm să publicați următorul drept la replică, referitor la articolul apărut în ediția electronică a publicației Ziua News, în data de 10 septembrie 2015, ora 9:55, sub semnătura domnului Ion Teleanu, intitulat Chermeză sindicală la Snagov, decontată de Ministerul Transporturilor.

Articolul, având la bază pe o serie de informații false, aduce grave prejudicii partenerilor sociali din calea ferată, respectiv sindicatelor și societăților CFR SA, CFR Călători SA și CFR Marfă SA, prezentând, în mod evident tendențios, o ședință de lucru desfășurată în București, la sediul Ministerului Transporturilor, ca pe o “chermeză sindicală” cu iz electoral.

Pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră, vă comunicăm că la întâlnirea la care face referire articolul, au participat, sub medierea Mininsterului Transporturilor, reprezentanți ai sindicatelor reprezentative din sistemul feroviar, conducerea celor trei societăți de cale ferată și un reprezentant al Ministerului Finanțelor, scopul fiind identificarea posibilităților de creștere a salariilor în condițiile legislației restrictive actuale. La ședință, din partea sindicatelor, au fost invitați, (nicidecum forțați să participe), câte 2-3 reprezentanți ai fiecărei organizații reprezentative în timp ce în articol se afirmă, fals, că au fost obligați să participe toți liderii din București și din țară.

Directorii economici ai societăților au afirmat că nu poate fi acordată nici o creștere salarială, în timp ce reprezentantul Ministerului Finanțelor a indicat că se poate lua în calcul cel puțin procentul inflației și se pot face demersuri pentru creșterea numărului de personal, astfel încât să nu se mai facă ore suplimentare. Totodată, există posibilitatea creșterii fondului de salarii, proporțional cu majorarea productivității muncii, precum și reducerea profiturilor prevăzute în bugetele de venituri și cheltuieli ale societăților.

A fost programată o nouă ședință în data de 15 septembrie 2015, dată la care societățile vor prezenta o simulare a posibilităților de creștere salarială, conform sugestiilor reprezentantului Ministerului Finanțelor.

Atitudinea anti-sindicală a domnului Ion Teleanu este notorie, insă considerăm că, fiind un profesionist pe tărâmul jurnalismului, avea datoria să se informeze corect înainte de publicarea articolului, inclusiv de la cei pe care îi denigrează.

Pentru orice informație cu privire la subiect, vă stăm cu plăcere la dispoziție.

Cu stimă,

Președinte FML,

Iulică MĂNTESCU